Для всіх наших шановних читачів, які мають відношення до керування авто, є кілька дуже важливих новин. Справа в тому, що останні кілька місяців в Україні поліцейські почали активніше притягувати до відповідальності пішоходів, які постраждали в ДТП.

Про це стало відомо завдяки інформації від спільноти юристів "Дорожній адвокат".

Пішохідний перехід, скріншот: YouTube
Пішохідний перехід, скріншот: YouTube

Повідомляється, що один дуже пізнавальний для наших читачів інцидент стався у Запоріжжі. Чоловік переходив дорогу в недозволеному місці, коли на нього здійснив наїзд водій Mercedes. Внаслідок пригоди пішохід отримав травму, а авто — вм'ятину на капоті.

Було відкрито кримінальне провадження щодо водія за порушення правил дорожнього руху, які спричинили тілесні ушкодження.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий
Показати ще

Пішоходи, скріншот: YouTube
Пішоходи, скріншот: YouTube

Проте з'ясувалося, що для кримінального переслідування автомобіліста немає головної умови – середньої тяжкості травм пішохода. Чоловік відбувся незначними ушкодженнями.

Справу закрили, але почався розгляд у рамках уже адміністративного судочинства.

Пішоходи, скріншот: YouTube
Пішоходи, скріншот: YouTube

У результаті суд дійшов висновку, що винуватцем того, що сталося, повністю є пішохід, який також зобов'язаний дотримуватися правил дорожнього руху.

Чоловік порушив правила переходу проїжджої частини, а отже, сам винен у тому, що трапилося. Більше того, тепер водій може подати на нього цивільний позов з вимогою відшкодування моральної та матеріальної шкоди.

Нагадаємо, водіїв самокатів штрафують та засуджують "умовно": за порушення якихось правил та заборон.

Раніше повідомлялося, що в Україні для водіїв з 1 жовтня запрацює нове правило.

Також, як очистити автомобільні килимки: прості та надійні способи.