Дуже важливе значення для безпеки авто має його підготовка до холодної пори року. Перед зимовим сезоном важливо замінити шини, а також подумати про правильне зберігання літніх шин. Такі дії продовжать термін служби шин, і заощадять вам пристойні суми.

Якщо ви заб'єте на правильне зберігання літніх шин, то знайте, що вони можуть дуже швидко зіпсуватися. Не кидайте їх просто так у холодному підвалі.

Один із українських автоблогерів, який часто ділиться корисними порадами в мережі YouTube, розповів про важливі правила ефективного зберігання літніх шин.

Зберігання літньої гуми, скріншот: YouTube
Зберігання літньої гуми, скріншот: YouTube

Практичні правила

Перед зберіганням літніх шин переконайтеся, що вони чисті та повністю сухі. Видалення бруду, сміття та вологи допомагає запобігти пошкодженню та зберегти цілісність шини.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нанесіть аерозоль для консервації шин. Ці продукти містять сполуки, які уповільнюють окислювальні процеси, допомагаючи захистити гуму та запобігти розтріскуванню. Дотримуйтесь інструкцій виробника щодо застосування.

Інвестуйте у футляри або коробки для зберігання шин. Ці контейнери забезпечують захист від ультрафіолетового випромінювання та допомагають запобігти деформації. Якщо у вас немає чохлів або коробок, розгляньте можливість обернути кожну шину окремо мішками для шин або поліетиленовою плівкою.

Тримайте шини над землею, використовуючи полиці, стійки або кронштейни, оскільки це допомагає запобігти деформації. Якщо вам потрібно скласти шини, намагайтеся не ставити на них важкі предмети.

Зберігання літньої гуми, скріншот: YouTube
Зберігання літньої гуми, скріншот: YouTube

Розгляньте можливість професійного зберігання: автоцентри пропонують послуги зі зберігання шин за низькою ціною. Вони можуть правильно зберігати ваші шини і гарантувати, що вони будуть готові використовувати, коли вони вам знадобляться.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Перевірте термін придатності шин: у шин є термін придатності, а для автомобільних шин зазвичай становить близько п'яти років. Перевірте дату виробництва ваших шин, і якщо термін їх придатності минув, розгляньте можливість їх заміни, щоб зберегти безпеку та продуктивність.

Нагадаємо, "Навіть поліція зупиняла, було цікаво": українець переробив "Таврію" для їзди на дровах.

Раніше повідомлялося, хотів підварити кузов, але щось пішло не так: харків'янин зліпив із "Запорожця" мускулистий позашляховик.

Також, у Запоріжжі майстер зробив з "вухатого" від ЗАЗ конкурента Ferrari: ось він, пекельний червоний.