Ціни на пальне в Україні залежать від певних факторів. Їх назвав член комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Олексій Устенко, а також повідомив, за яких умов подорожчання припиниться.

Вартість палива зростає через логістику, а точніше через те, що способи постачання змінили на тлі глобального зростання цін на нафту та війни. Раніше, як зазначив Устенко, пальне ввозили залізницею, а зараз автотранспортом.

"Тобто більшість палива, яке ми завозимо, як бензин і автогаз, і дизельне паливо - це саме автомобільний транспорт", - додав депутат.

фото Getty Images
Транспортування нафти, паливо, бензин \\ фото Getty Images

Крім того, з урахуванням розмитнення та акцизів вартість в Україні в сукупності становить 44-45 гривень за літр пального. У ціну входять також витрати на логістику, заробітну плату водія та інші. Втім, не варто забувати про глобальне підвищення нафтових цін у світі, зазначив Устенко.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Якихось песимістичних прогнозів я б не робив, що нафта летітиме в ціні. Будемо сподіватися, що, наприклад, та ж Саудівська Аравія збільшить видобуток і угоду, яка має бути між країнами-учасницями ОПЕК відбудеться, вони збільшать видобуток і навпаки ціна на нафту зменшуватиметься", - повідомив він.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, унікальний люксовий "Запорожець" продають за ціною гарної іномарки: від одного виду дух захоплює

Раніше ми писали про те, що дізналися цей "секрет" випадково: навіщо водії ллють в бачок омивача кондиціонер для білизни

Як повідомляв Знай.ua, готуйтеся вивертати кишені: АЗС засмутили водіїв новим ціновим "сюрпризом"