Українські водії в деяких випадках можуть уникнути штрафу, навіть якщо протокол уже було виписано. Мова про досить популярне порушення ПДР - перевищення швидкості. Про це пише "Дорожній адвокат".

Українські патрульні часом не дотримуються форми адміністративних протоколів щодо водіїв, які порушили ПДР. Автовласники користуються цим і в деяких випадках можуть уникнути штрафу.

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

В Україні вже були практичні випадки, один із них стався нещодавно. Так, водій їхав зі швидкістю 101 км/год за дозволених 50. Патрульні зафіксували порушення за допомогою приладу Trucam і склали протокол за ч. 4 ст. 122 КУпАП. Порушнику потрібно було сплатити 1700 гривень.

Проте водій звернувся до суду та поскаржився, що його притягнули до відповідальності незаконно. Як з'ясувалося під пунктом роз'яснення прав та обов'язків, не було підпису обвинуваченого і цей невеликий нюанс зіграв на руку водієві. Суд дійшов висновку, що патрульні не дотримувалися цієї важливої ​​формальності та вважав їхні дії неправомірними.

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Експерти наголошують, що при порушенні ПДР патрульний повинен пояснити водієві його права та обов'язки та попросити підписатися у відповідному пункті протоколу. Якщо таких дій правоохоронець не зробив, протокол можна скасувати.

Раніше портал Знай повідомляв, руки вгору, вийдіть із авто: що не має права вимагати поліцейський на українських дорогах.

Також наш портал інформував, не лише схудне гаманець, а й заберуть авто: поліцейські розповіли, як карають водіїв за паркування на місцях для інвалідів.

Крім того, ми писали, українцям масово приходять чужі штрафи за перевищення швидкості: що водіям радять адвокати.