В Україні вносять кілька змін до правил дорожнього руху. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду. Що потрібно знати водіям, розповів представник Кабінету Міністрів у Верховній раді Тарас Мельничук у своєму telegram.

Нові зміни до ПДР внесені з метою наближення українського законодавства до норм Європейського Союзу.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Що змінюється для водіїв?

Водіям усіх механічних транспортних засобів необхідно включати денні ходові вогні під час руху поза населеними пунктами. Якщо денні ходові вогні не передбачені конструкцією авто, то вмикається ближнє світло.

Це правило діяло для водіїв і раніше, але тільки в осінньо-зимовий період. За новими правилами - включати ближнє світло потрібно цілий рік.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Крім того, забороняється перевозити дітей, зростання яких нижче 150 сантиметрів, без спеціальних утримувальних систем. Забороняється також перевезення дітей на задньому сидінні мотоциклів чи мопедів.

"Уточнено перелік дорожніх знаків, якими позначено спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів", - додав Тарас Мельничук.

Зміни ПДР. Фото: скрін t.me/tmelnychuk
Зміни ПДР. Фото: скрін t.me/tmelnychuk

Раніше портал Знай повідомляв, не лише схудне гаманець, а й заберуть авто: поліцейські розповіли, як карають водіїв за паркування на місцях для інвалідів.

Також наш портал інформував, українцям масово приходять чужі штрафи за перевищення швидкості: що водіям радять адвокати.

Крім того, ми писали, зупиняють, але довести не можуть: українські водії уникають покарання через "гірку" помилку поліції.