Для всіх наших читачів, які мають відношення до керування автомобілем, або є власниками транспортних засобів, є дуже важливі новини. Справа в тому, що український парламент уже готовий запровадити нові штрафи для деяких водіїв. Йдеться про "санкції", які передбачають 17 тисяч гривень штрафу.

Виявляється, так народні депутати хочуть карати водіїв за "дрифт" у населених пунктах.

Про це стало відомо завдяки інформації на порталі Верховної Ради.

Дрифт, фото: скріншот з відео
Дрифт, фото: скріншот з відео

Автори ініціативи зазначають, що дрифтери часто влаштовують змагання біля торгових центрів у житлових районах, що порушує суспільний спокій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину
Показати ще

У свою чергу автомобільний аналітик Олександр Гречко зазначає, що цей законопроект давно назрів. При цьому він звертає увагу, що проблема вимагає глибшого опрацювання через те, що існують ситуації, коли автомобілі дрифтують не з вини водія, а через технічну несправність.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Також дуже важливо зробити уточнення. Адже за першого такого порушення народні депутати пропонують штрафувати за дрифт за першого порушення на 8500 гривень. А от уже, якщо поліція виявить факт повторного порушення, тоді водієві доведеться заплатити штраф у розмірі - 17 тисяч гривень.

Нагадаємо, ухвала – не вирок: як водії можуть "втекти" від популярного штрафу.

Раніше повідомлялося, на дорогах починають діяти нові правила: водіїв попередили про зміни до правил дорожнього руху.

Також, цар-балкон більше не "прокотить": українцям зробили останнє попередження.