Поки увага експертів прикута до зростання цін на бензини та дизельне пальне, скраплений газ поступово дорожчає та встановлює нові цінові рекорди. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні останніми місяцями спостерігається досить активне підвищення цін на автомобільне паливо. З останнього місяця літа відчутно подорожчали бензини марок А-95+, А-95 та А-92, а також дизельне пальне.

Автогаз. Фото: скрін youtube
Автогаз. Фото: скрін youtube

Водночас українські заправні станції досить активно підвищують ціни на "бюджетне" паливо - автогаз. Якщо станом на 1 серпня 2023 року середня вартість зрідженого газу Україною становила 23,46 гривні за літр, то наприкінці жовтня 2023 року цінник досягає 26,72 гривні за літр.

Ціни на автогаз. Фото: скрін Мінфін
Ціни на автогаз. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Якщо ж дивитися на цінову динаміку з весни, то скраплений газ подорожчав майже на 5 гривень за літр.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Надалі є всі передумови для подорожчання автогазу. Наприклад, нещодавно голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики депутат від "Слуги народу" Данило Гетьманцев заявив про плани підвищити акциз на автогаз. За його словами, це питання обговорюється на рівні Кабінету Міністрів. Водночас й багато інших факторів "підігрівають" цінники на популярне паливо.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться вивертати кишені та розбивати скарбнички: АЗС готуються підвищувати ціни на пальне.

Також наш портал інформував, ціни зростають, треба заощаджувати: водіям підказали, як витрачати менше палива, працююча схема.

Крім того, ми писали, "Дешева рибка - погана юшка": водіїв попереджають про нову аферу з паливом.