Для всіх наших шанованих читачів, які стосуються керування авто, є важливі новини. Справа в тому, що з недавніх пір власників нерозмитнених "євроблях" (за 30 днів) стали жорстко карати співробітники правоохоронних органів.

Буває, що доходить до штрафу у 170 тисяч гривень та конфіскації автомобіля. Однак, є випадки, коли покарання можна уникнути.

На прикладі громадянина Азербайджану, який ввіз в Україну "євробляху" ще 2020 року, розповідає співтовариство юристів "Дорожній адвокат".

Євробляхи, фото: Unian
Євробляхи, фото: Unian

Історія склалася так, ще в листопаді 2022 року митники склали стосовно чоловіка протокол за ч.6 ст.481 Митного кодексу. Йому загрожував штраф, але оскаржив рішення про покарання в суді.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Євробляхи", скріншот: YouTube
"Євробляхи", скріншот: YouTube

Органам правосуддя іноземець показав довідку зі СТО, в якій йшлося про те, що ввезена ним "євробляха" з грудня 2020 по грудень 2022 року перебувала на ремонті. Таким чином, чоловік довів, що він не мав можливості вивезти транспортний засіб з України у встановлений законом термін.

Суд взяв до уваги аргументи власника авто, а також врахував, що його дії не призвели до серйозних наслідків. У зв'язку з цим він вважає порушення незначним і закрив справу, звільнивши іноземця від відповідальності.

Нагадаємо, помінялися ролями на дорозі: як водій покарав патрульних на 1300 грн.

Раніше повідомлялося, що в Києві набули чинності нові обмеження: що потрібно знати.

Також, лайфгак про якого не знають навіть досвідчені водії: навіщо возити із собою пляшку газування.