Буває так, що поліцейський, зупинивши водія, знаходить не одне, а декілька порушень.

Наприклад, водій проїхав на червоне світло – це одне порушення. В ході бесіди може виявитись, що у водія відсутня і аптечка. Таких порушень може бути виявлено не два, а більше. У такому разі інспектор часто відкриває відразу декілька постанов, для декількох порушень. Практика показує, що це робиться, щоб збільшити собі показники. Про це пише "Дорожній адвокат".

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Як наслідок, водієві складають декілька постанов, за якими від повинен понести адміністративне покарання. Але, згідно закону, безкінечне складання протоколів та постанов не передбачене. За законом передбачається об’єднання таких справ в одну спільну. А санкції можуть накластися лише за найбільше порушення.

Про це говориться у статті 36 КУпАП – якщо особою було вчинено кілька адміністративних правопорушень, якщо вони розглядаються однією посадовою особою, поєднуються в одну. А стягнення накладається лише за найбільш серйозне правопорушення з тих, які були помічені та оформлені.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Якщо інспектор хоче скласти декілька постанов одночасно і стягнути штраф за декілька правопорушень, його дії можна кваліфікувати як не дотримання прав особи, що притягується до адміністративної відповідальності. Таким чином, навіть якщо інспектор виявив декілька порушень, він не має права заводити декілька протоколів, такі дії зі сторони посадовця не є правомірними.

Нагадаємо, портал Знай, інформував хто сховався, той і винен! Українським водіям виписують 1190 грн штрафу

Раніше на порталі Знай повідомлялося, зарплата ціла, і тебе не помітять: як в Україні законно уникнути штрафу за тонування

Також, наш портал інформував, українка заявила до поліції про зникнення авто, і отримала великий штраф: що знайшли копи