Для наших читачів, які стосуються водіння авто, є дуже важливі новини. Часто українські водії стикаються із проблемами, які супроводжують тоновані вікна. У цій сфері правила вже дуже суворі, і вони ведуть до штрафів.

Тим не менш, є способи, які можуть допомогти уникнути покарання, і користуватися тонуванням цілком законно.

Про це розповів один із українських блогерів, який часто ділиться свіжими новинами з автосвіту у соціальних мережах.

Тонування вікон, скріншот: YouTube
Тонування вікон, скріншот: YouTube

Так, згідно з ПДР, використання покриттів, які обмежують оглядовість з місця водія та погіршують прозорість скла, заборонено. Порушення цього правила може спричинити штраф у розмірі 340 грн.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

У разі повторного порушення протягом року водія можуть позбавити права керування автомобілем терміном від 3 до 6 місяців або накласти адміністративний арешт терміном від 5 до 10 діб.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Проте існують певні винятки. Правила дозволяють тонування, якщо світлопропускання для вітрового скла становить не менше 75% та для інших стекол – не менше 70%. Важливо, що дзеркальне тонування заборонено у разі.

При накладенні штрафу визначення відсотка світлопропускання повинно здійснюватися за допомогою спеціального приладу, такого як тауметр. Якщо інспектор поліції не провів відповідних вимірювань світлопропускання спеціальними приладами, ви маєте право оскаржити штраф у встановленому законом порядку.

Тому, якщо вас оштрафували за тоноване скло, вимагайте провести вимірювання світлопропускання відповідно до встановлених норм. Крім того, при здійсненні тонування скла варто отримати на СТО відповідний сертифікат про рівень світлопропускання.

Це допоможе уникнути непорозумінь зі співробітниками поліції та забезпечить вам законне використання тонованого скла на вашому автомобілі.

Нагадаємо, бензин не можна змішувати і він не має терміну придатності: міфи про паливо, в які ви досі вірите.

Раніше повідомлялося, українських водіїв дурять на сотні гривень штрафу: як захиститися від хитрих копів.

Також, без прав, п'яний і у розшуку: київські копи "вибили" бінго з одного водія.