Осінь – час, коли опадає листя. Це звичайно, казкова пора, яка майоріє гарними видами. Але листя це не тільки гарний пейзаж за вікном, але і небезпека для водія автомобіля.

Листя на дорозі це дуже небезпечно, адже навіть невелика їх кількість може значно погіршити контакт шини з поверхнею дороги. Це призводить до збільшення гальмівного шляху та зниження керування автомобілем. Вистачить навіть невеликої кількості листя, щоб машина під час руху стала не керованою. А дощова погода підвищує такі ризики в рази, тому що листя у такому випадку стає слизьким як лід. Про це пише видання "Hyser".

Опале листя, скріншот з відео
Опале листя, скріншот з відео

Ще одна небезпека – листя, які можуть застрягнути в отворах автомобіля, що призведе неминуче до механічних пошкоджень. Тому водіям варто дотримуватися деяких важливих рекомендацій:

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Варто часто оглядати свій автомобіль на предмет застряглого листя. Особливо ці поради актуальні для водіїв, які ще не встигли змінити гуму на зимову. При русі по дорозі з листям варто трохи зменшити швидкість, не здійснювати різких маневрів, на дорозі залишайте більше простору між вашим автомобілем і той, який йде наступним. При першій же нагоді змініть гуму на зимову, щоб вберегти себе та свій автомобіль від неприємних сюрпризів.

Нагадаємо, портал Знай інформував, не знімай руки з керма: українським водіям нагадали про штраф 1445 грн за балачки

Раніше на порталі Знай повідомлялося, не тільки "улюблений" Ланос: 3 б/у авто, які краще не купувати, адже іржавіють дорогою додому

Також, наш портал інформував, не відкладайте до першого снігу: що потрібно перевірити в авто до початку зими