Велику небезпеку становлять як для себе, так і для оточуючих водії, які під час руху в авто говорять телефоном. Йдеться саме про мобільні пристрої, а не про бездротову гарнітуру. Буквально одна чи дві секунди, які привели увагу водія від дороги, можуть принести дуже сумні наслідки.

Відомо, що в Україні, згідно з Правилами дорожнього руху (п.2.9.д ПДР), водіям заборонено під час руху користуватися мобільним телефоном, тримаючи його в руці. Про це пише портал "Твоя машина".

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Це обмеження було запроваджено з метою забезпечення безпеки на дорогах та зниження ризику дорожньо-транспортних пригод. У міру розвитку технологій багато водіїв використовують мобільні пристрої не тільки для розмов, але й для відправки текстових повідомлень, перегляду інтернету і навіть для зйомки відео.

Всі ці дії збільшують можливість відволікання водія від дороги і, як наслідок, можливість аварій.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Порушення правил використання мобільних телефонів під час водіння може спричинити серйозні наслідки. У випадку, якщо телефонна розмова за кермом не призводить до дорожньо-транспортної пригоди, водієві може бути накладено штраф у розмірі 510 грн (згідно з ч.2 ст.122 КУпАП). Це рішення виносить інспектор на місці зупинки.

Однак, якщо використання мобільного телефону призводить до зміни швидкості руху інших учасників дорожнього руху, здійснення різких маневрів або інших заходів безпеки, то штраф може бути значно вищим.

У цьому випадку водієві загрожує штраф у розмірі 1445 грн. або навіть позбавлення права керування автомобілем на строк від шести місяців до одного року (згідно з ч.5 ст.122 КУпАП). Інспектор складає протокол, який передається до суду для ухвалення остаточного рішення.

Більше того, посвідчення водія тимчасово вилучається і зберігається в поліцейській дільниці до остаточного судового рішення. У цей період водієві видається тимчасовий талон на право керування.

Важливо наголосити, що наявність факту порушення не звільняє інспектора від обов'язку провести розгляд справи відповідно до закону та скласти протокол за передбаченою процедурою. У разі недотримання цієї процедури штраф може бути визнаний незаконним.

Нагадаємо, скрутив пробіг – заплатив 17 тисяч: українцям анонсували нові штрафи.

Раніше повідомлялося, що в США за мільйон "зелених" продали антикварний автобус, створений українцем: ціле століття на 94 "конячках".

Також, бензин не можна змішувати і в нього немає терміну придатності: міфи про паливо, в які ви досі вірите.