Дуже відповідальний крок – придбати автомобіль. Важливо перед покупкою перевірити технічний стан "ластівки", а особливо важливо це зробити, якщо немає можливості вирушити на станцію технічного обслуговування.

Є дуже цікавий і простий спосіб самостійно провести попередній аналіз роботи двигуна.

Про цей "паперовий" метод розповів один з українських автоблогерів, який часто ділиться цікавими порадами у соціальних мережах.

Авто, фото: Знай.ua
Авто, фото: Знай.ua

Для початку потрібно здійснити коротку поїздку на автомобілі, щоб двигун прогрівся. Після цього, як каже блогер, запустіть двигун і піднесіть аркуш паперу формату А4 до вихлопної труби, утримуючи його на відстані кількох сантиметрів від отвору. Тепер уважно спостерігайте за поведінкою паперу.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

В першу чергу лист повинен легко коливатися, як листок дерева під слабким вітром. Уникайте різких тремтіння, які можуть бути ознакою проблем у циліндрах або зносу клапанів.

Зверніть увагу, щоб папір не засмоктувався, що може свідчити про проблеми з клапанами, системою рециркуляції вихлопних газів або газорозподільним механізмом.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

По-друге, оцініть, чи немає на папері плям чи слідів. Масляні плями можуть вказувати на наявність проблем із системою охолодження чи прокладками. Темні сліди можуть свідчити про накопичення сажі та перегрівання двигуна, що також потребує уваги.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Цей швидкий тест може допомогти виявити деякі потенційні проблеми, але не замінює повну діагностику. Завжди рекомендується проводити додаткові перевірки у фахівців перед покупкою автомобіля.

Як виглядає унікальний ЛуАЗ для "швидких", про який мало хто знає: можна навіть кімнату зробити.

Раніше повідомлялося, що поліція звернулася з важливим повідомленням: "Перевірте".

Також, коли є ЗАЗ, але дуже хочеться Ferrari: українець здивував чудесами тюнінгу.