Для всіх наших шановних читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без новин зі світу автомобільної тематики, є чудова інформація про те, як добре забуте старе – знову стає модним.

Річ у тім, що французька компанія Renault планує відродити компактний автомобіль А-класу Renault Twingo у вигляді електромобіля (EV), який попередньо отримав назву Renault Twingo EV.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу Hyser.

Renault Twingo EV, скріншот: YouTube
Renault Twingo EV, скріншот: YouTube

Хоча точні характеристики невідомі, оскільки Renault Twingo EV зараз представлений як концепт, його дизайн нагадує оригінальний Renault Twingo: однооб'ємний кузов, короткий похилий капот з трьома виступами, а також закруглені фари та ліхтарі.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Щоб відповідати 30-річному технологічному розвитку, Renault Twingo EV включає сучасні елементи, такі як світлодіодні фари і приховані індикатори рівня заряду акумулятора всередині виступів на капоті (місце, де в оригінальному Renault Twingo розташовувався повітрозабірник).

Renault Twingo EV, скріншот: YouTube
Renault Twingo EV, скріншот: YouTube

Крім того, помітною відмінністю є використання 5-дверного кузова замість 3-дверного, з прихованими ручками, видимими при найближчому розгляді ззаду.

Renault Twingo EV, скріншот: YouTube
Renault Twingo EV, скріншот: YouTube

Передбачається, що Renault Twingo EV буде збудовано на платформі CMF-BEV, яка використовується спільно з Renault 5 та іншими компактними електричними моделями. Очікується, що Renault Twingo EV коштуватиме близько 20 000 євро.

Споживання енергії заявлено на рівні 10 кВтг на 100 км, що обіцяє значний запас ходу навіть за відносно невеликої та економічної батареї.

Серійну версію Renault Twingo EV планується представити ближче до 2026 року, що надасть більш детальну інформацію та характеристики нового електромобіля.

Нагадаємо, такі авто були поза законом: як виглядає перший кабріолет із "Запорожця".

Раніше повідомлялося, створювали, щоб знущатися з людей? Рідкісні моделі радянських авто, які ніколи не виходили у серію.

Також, навіть мафія боїться цього "монстра": киянин перетворив "Запорожець" в апарат для перегонів.