Стало відомо про те, яких правил потрібно дотримуватись українським водіям на дорогах, коли погодні умови є досить небезпечними. Йдеться про туман, і експерти дали кілька порад.

Про це повідомила прес-служба патрульної поліції Дніпропетровської області у своєму офіційному Telegram-каналі.

Дорога, скриншот: YouTube
Дорога, скриншот: YouTube

Непрості погодні умови завжди є сильним випробуванням для водіїв, особливо у зимовий період. Потрібно бути особливо уважними і уважно стежити за обстановкою на дорогах.

Насамперед потрібно знизити швидкість, і вона повинна бути як мінімум удвічі меншою, ніж сама довжина видимої дороги. Умовно, якщо видимість становить 40 метрів, то швидкість їзди має бути трохи більше 20 кілометрів на годину.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Друга порада українським водіям полягає у тому, щоб їздити спокійно. Це не час для того, щоб показувати свої вміння та здібності обганяти. Не забуваємо про дистанцію, і чим вона буде вищою, тим буде краще.

Туман, скріншот відео
Туман, скріншот відео

Далі необхідно відзначити себе – для цього потрібно увімкнути ближнє світло фар. Ідеальною буде наявність протитуманок, але за умови, що вони правильно встановлені та відрегульовані. Ці прості правила допоможуть зберегти можливе життя не лише вам, а й іншим учасникам дорожнього руху. Важливо взимку дотримуватися абсолютно всіх правил, тому що зайві проблеми в такий складний час нікому не потрібні.

Туман / фото: Znaj.ua
Туман / фото: Znaj.ua

Нагадаємо, що так роблять жителі снігових країн: кислий "коктейль", який не дасть лобового скла замерзнути.

Раніше ми повідомляли, що нашкодите не тільки собі, але й іншим: водіям нагадали, де не можна паркуватися взимку.