Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є важливі новини. Так, один з українських водіїв уже отримав від копів штраф після того, як його авто зупинили за порушення правил дорожнього руху.

Інспектори виявили, що на задній осі автомобіля встановлені колеса з різним малюнком протектора: літня гума з одного боку та зимова з іншого. Про це розповіли у Патрульній поліції Києва.

За інформацією поліцейських, було видно відмінності у малюнку протектора, а й у типі гуми.

Різні протектори, фото Патрульної поліції Києва
Різні протектори, фото Патрульної поліції Києва

Така ситуація може виникнути, коли водієві доводиться встановлювати запасне колесо, яке, у багатьох випадках, має інший дизайн і виготовлено на металевому диску або є так званою "докаткою" - компактним запасним колесом із вузькою гумою.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Інспектори склали протокол за ч. 1 ст. 121 КУпАП (Управління транспортним засобом з технічною несправністю), пояснивши водію, що використання різних типів коліс на одній осі є небезпечним і може призвести до дорожньо-транспортної пригоди. Водія оштрафували на 340 гривень.

Нагадаємо, що відповідно до п. 31.4.5 ПДР України використання шин різних розмірів чи конструкцій, а також шин різних моделей з різними малюнками протектора для легкових автомобілів заборонено.

Нагадаємо, можна загробити своє авто: як часто потрібно міняти антифриз.

Раніше повідомлялося, доведеться зупинитися: в Україні копи почнуть жорстко штрафувати за "легке" порушення.

Також, на одній із вулиць Києва встановили "берлінську подушку": що за "невідомий звір" для водіїв.