Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Надавно набули чинності нові правила ПДР, і копи стали активніше переслідувати порушників. Зміни торкнулися кількох аспектів, і обов'язки, і стоянка.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від експертів порталу "Твоя машина".

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Заборона на стоянку поза населеними пунктами

Відповідно до частини 1 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, стоянка на магістральних трасах поза населеними пунктами та спеціальними зонами для цього тепер суворо заборонена для всіх.

Поліція посилила контроль, оформивши понад шість протоколів лише за одну ніч на трасі Київ – Харків.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Паркінг у Львові
Паркінг у Львові

Обмеження на стоянку у темний час доби

Відповідно до пункту 15.11 Правил дорожнього руху України, у темний час доби або за обмеженої видимості стоянку поза населеними пунктами дозволено лише на спеціальних майданчиках або поза проїзною частиною.

Автомойка, фото: Знай.ua
Автомойка, фото: Знай.ua

Додаткові зміни для наближення до стандартів ЄС

У рамках зусиль щодо наближення Правил дорожнього руху України до стандартів Європейського союзу було внесено такі зміни:

Використання габаритів чи ближнього світла поза населеними пунктами — тепер обов'язково у будь-який час доби протягом усього року, а не тільки в осінньо-зимовий період.

Перевезення дітей зі зростом менше 150 см - тепер заборонено без спеціальних дитячих крісел, що забезпечують можливість пристебнути дитину ременями безпеки.

Перевезення дітей на задньому сидінні мотоцикла або мопеда – суворо заборонено, за винятком випадків, зазначених у відповідній ухвалі.

Автофіксація порушень ПДР, скріншот: YouTube
Автофіксація порушень ПДР, скріншот: YouTube

Оновлено перелік дорожніх знаків — призначених для позначення спеціальних місць стоянки на автомагістралях та дорогах для автомобілів.

Будь уважною на дорозі, дотримуйся нових правил і уникай штрафів! Пам'ятай, що безпека на дорозі — це турбота про себе та оточуючих.

Нагадаємо, стосується всіх пенсіонерів: можна отримати вже у відділенні "Укрпошти".

Раніше повідомлялося, можна загробити своє авто: як часто потрібно міняти антифриз.

Також, доведеться зупинитися: в Україні копи почнуть жорстко штрафувати за "легке" порушення.