Неякісне паливо – велика небезпека для кожного автомобіля. Щоб уникнути дорогого ремонту, водіям рекомендують придивлятися, що заливається в бак. Як самостійно визначити якість палива, пише портал vnedorozhnik.

Нерідко водії ризикують залити в бак небезпечну жижу замість якісного бензину. Це може призвести до безлічі проблем і поломок, які витягнуті з гаманця чималі суми. Існують способи, що дозволяють самостійно визначити якість палива у баку.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Перше, що допоможе – ваш нюх. Якісний бензин має слабкий запах без дивних домішок чи відтінку гнилості. Далі дивимося на маркування та сертифікацію палива. Якісний бензин повинен відповідати стандартам та вимогам, на що вказує відповідне маркування.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Важливо придивитися до кольору бензину, якщо він жовтий або прозорий, це якісний продукт. Погана якість палива може вказувати чорний колір або інший відтінок.

Неякісне паливо позначається на роботі двигуна, тому слід до нього дослухатися. Якщо під час їзди чути незвичайні звуки, втрата потужності та інші проблеми, яких раніше не спостерігалося, це може свідчити про погане паливо.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, доведеться прощатися з машиною: експерт розповів, коли ви точно не пройдете техогляд.

Також наш портал інформував, як відкрити двері, якщо вони примерзли, і як цього не допустити: поради для водіїв без стажу.

Крім того, ми писали, ситуація може круто змінитися: українців попередили про нові ціни на бензин та дизпаливо.