Водії повинні усвідомлювати, що деякі звичні дії для них можуть стати для автомобіля фатальними.

За словами експертів, існує як найменше 5 типових помилок водіїв, які можуть зашкодити автомобілю. Тож варто пам’ятати про це, коли захочете зробити щось подібне. Про це розповідає видання SUV.News.

шиномонтаж
шиномонтаж

Не регулярне обслуговування шин

Протектор може стертись, тиск в шині зменшитись – і от аварія неминуча. Тож варто часто проводити діагностику шин та вчасно проводити заміну.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Ігнорування сповіщень від системи

У сучасних авто вмонтована система попереджень та сповіщень стосовно стану автомобіля. Якщо ви ігноруєте ці сповіщення, ви можете і не знати про наявні пошкодження.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Не спокійне водіння

Стандартне та спокійне водіння з дотриманням режимів швидкості продовжує термін експлуатації автомобіля. Різке гальмування та прискорення роблять занадто велике навантаження на двигун автомобіля. Рекомендовано уникати різких маневрів, їздити на стабільній швидкості.

Відмова від регулярного технічного обслуговування

Перевірки повинні бути систематичні та регулярні, не дарма їх придумали. Кваліфіковані механіки допоможуть швидко виявити проблему, усунути її, а також зробити профілактику можливих труднощів.

Ремонт авто. Фото Freepik
Ремонт авто. Фото Freepik

Недостатнє приділення уваги до стану та рівня рідини

Охолоджуюча, гальмівна рідина впливають на загальну роботу автомобіля. Недостатній рівень рідини, чи її забруднення можуть викликати серйозні поломки, які потім обійдуться в копійочку.

Нагадаємо, портал Знай інформував, міняти не можна залишити: українським водіям розповіли, коли доведеться зняти зимову гуму

Раніше на порталі Знай повідомлялося, електробайки, баггі та СТО на колесах: ось він - найкрутіший транспорт, який допомагає ЗСУ на фронті

Також, наш портал інформував, українці можуть втратити тисячі гривень на СТО: як не потрапити до рук шахраїв шиномонтажу