У Верховній Раді зареєстрували два законопроєкти № 10353 та № 10354 , згідно з якими планують надавати пільги на розмитнення автомобілів.

Перший законопроєкт передбачає спеціальні умови розмитнення автомобілів для осіб, які раніше брали участь у бойових діях. Окрім цього пільги хочуть надати і українцям, які тим чи іншим чином постраждали у наслідок російської агресії.

Розмитнення авто, скріншот: YouTube
Розмитнення авто, скріншот: YouTube

В разі прийняття проєктів закону, таких українців звільнять від оподаткування на додану вартість, акцизного податку та від сплати ввізного мита. Це стосуватиметься операцій з ввезення на територію України конкретного транспорту.

Список українців, які матимуть право на "нульове" розмитнення:

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще
  • зі статусом учасника бойових дій;

  • мобілізовані особи (за виключенням дезертирів);

  • родичі загиблих внаслідок російської агресії;

  • власники транспорту, який був пошкоджений внаслідок російської агресії;

Авторозмитнення, скріншот: YouTube
Авторозмитнення, скріншот: YouTube

Список транспорту, за розмитнення якого плата не стягуватиметься, наступний: легковий автомобіль, кузов, причепи, напівпричепи, мотоцикли, транспорт для перевезення 10 осіб. Але важливим моментом є те, що один громадянин матиме право на пільгове перевезення лиш одного транспортного засобу. Буде розглядатись також і надання пільги на розмитнення громадянам, які передали свої транспортні засоби на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, портал Знай інформував, 34 000 гривень: як не влетіти в копієчку та вберегти себе від незаконного штрафу

Раніше на порталі Знай повідомлялося, нарешті тих, хто втік з місця ДТП, зможуть спіймати: в Україні готують нововведення

Також, наш портал інформував, до 6800 тисяч гривень за неправильне паркування: парламент хоче збільшити штрафи для водіїв