Для всіх наших читачів, які стосуються водіння авто, є важлива інформація. Український парламент схвалив законодавчу ініціативу №8172 - це, за словами експертів, знаменує важливий крок для України на шляху до стійкої міської мобільності та потужної інфраструктури електромобілів (EV).

Закон передбачає трансформаційні зміни у роботі громадського транспорту, зобов'язуючи до 2036 року поступово відмовитися від автобусів, що працюють на дизельному та бензиновому паливі. Про це пише портал Avtosota.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Цей крок відкриває шлях до переходу до використання виключно електричних автобусів та автобусів на водневих паливних елементах, а також транспортних засобів, що працюють на газі, у міських автобусних парках по всій Україні.

Очікуваний вплив цього законодавства на довкілля є значним. За прогнозами консорціуму "Укравтопром", до кінця десятиліття чверть міського громадського транспорту перейде на електричні чи газові автобуси, а до 2033 року цей показник збільшиться вдвічі, що свідчить про похвальний поворот до екологічніших варіантів перевезень.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

швидкісні зарядні станції для електромобілів YASNO
швидкісні зарядні станції для електромобілів YASNO

Центральним елементом цієї законодавчої бази є прискорення розвитку зарядних станцій для електромобілів.

Закон пропонує полегшені норми виділення землі для встановлення зарядних станцій, а також такі стимули, як звільнення від плати за користування станціями, підключеними до мережі національної енергетичної компанії "Укренерго" до 2024 року. Ці положення мають на меті сприяти створенню більш згуртованої мережі електромобілів та підвищенню доступності зарядних станцій.

"Укренерго". Фото: скрін youtube
"Укренерго". Фото: скрін youtube

Крім того, ініціатива поширюється на житлові райони, схвалюючи інтеграцію зарядних станцій у житлові комплекси за умови наявності енергетичної потужності. Цей крок є не лише інфраструктурним, а й культурним, він підштовхує членів суспільства до використання електромобілів та сприяє формуванню екологічно свідомого світогляду.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

По суті, ухвалення законодавчої ініціативи № 8172 є свідченням відданості України справі розвитку екологічно чистої системи громадського транспорту, що підкріплена комплексною інфраструктурою зарядних станцій.

Ця законодавча ініціатива служить каталізатором переходу країни на транспортні засоби з низьким рівнем викидів, узгоджуючи глобальні зусилля захисту клімату та створюючи прецедент для інших. Завдяки таким заходам Україна стає на шлях створення зелених міських просторів та сталого довкілля для своїх громадян та майбутніх поколінь.

Нагадаємо, до подорожчання палива ще й штрафи: як хочуть карати водіїв авто із ГБО.

Раніше повідомлялося, отримати штраф або залишитися без прав: водіїв можуть покарати за дрібну "технічну несправність".

Також, покаратимуть на 680 гривень: українським водіям нагадали, без чого заборонено сідати за кермо.