Українським водіям будуть видавати посвідчення та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу з додатковими елементами захисту для захисту від підробок.

Про це повідомили у МВС України.

Такі зміни були прийняті Постановою №1358 КМУ, яка почала діяти 26 грудня.

Сервісний центр МВС. Фото Facebook
Сервісний центр МВС. Фото Facebook

Так, сервісні центри МВС будуть видавати з нового року документи, будуть мати додаткові елементи захисту.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Вони будуть наноситись на посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

"Захисне покриття бланків матиме спеціальне маркування. Додатково на бланку свідоцтва розміщуватиметься QR-код у правому нижньому куті. Він міститиме посилання на електронний сервіс, який розміщений на вебсайт Головного сервісного центру МВС для перевірки відомостей, внесених до бланка свідоцтва. Такий посилений захист суттєво знизить ймовірні підробки. Також в режимі онлайн дозволить перевірити легітимність свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу", – йдеться у повідомленні.

Посвідчення водія, скріншот: YouTube
Посвідчення водія, скріншот: YouTube

Отримувати нові документи водії будуть виключно за власним бажанням.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, обов'язковий техогляд: українських водіїв попередили про важливе нововведення.

Також наш портал інформував, не лише схудне гаманець, а й заберуть авто: поліцейські розповіли, як карають водіїв за паркування на місцях для інвалідів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, спочатку 340 грн, а потім - 17 тисяч: українським водіям показали, чим закінчаться "покатушки" без техогляду.