Сода - незамінний помічник на кухні та в побутових справах. Але мало хто знає, що її використовують і для автомобіля.

Про те як досвідчені водії використовують соду, розповіли в "Твоя Машина".

Харчова сода, фото pravda
Харчова сода, фото pravda

Водії знають, що в дорозі можуть трапитися непередбачувані ситуації, і в деяких з них може знадобитися звичайна харчова сода.

Нейтралізація кислоти

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Харчова сода активно нейтралізує кислоти. Тому, вона може стати чудовим помічником в боротьбі з витоком акумуляторної кислоти, запобігаючи корозії металевих запчастин авто.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Видалення неприємних запахів та чищення салону

Сода може вбирати в себе запахи, тому деякі водії ставлять її в авто, щоб зробити повітря чистішим. Окрім того її використовують для чищення килимків та оббивки.

Засіб для миття скла в надзвичайних ситуаціях

Якщо у вас немає спеціальної рідини, щоб очистити вікна та лобове скло, можна скористатися розчином соди. Але цю суміш можна використати лише для тимчасової заміни склоочисника.

Склоочисник на авто. Фото: Youtube
Склоочисник на авто. Фото: Youtube

Для надання першої допомоги

Сода допомагає при укусах комах, сонячних опіках або невеликих подразненнях. Для цього потрібно змішати соду та воду, змочити там вату та прикласти до місця укусу чи опіку. Це зніме жар на ураженій ділянці шкіри.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, станеш пішоходом на 3 роки: для українських водіїв копи створили "заборонений" список

Раніше портал Знай інформував, українська поліція поставила на "паузу" контроль руху: що сталося

Також наш портал повідомляв, українці можуть "попастися", якщо "поворотники" працюють не так, як треба: через що вліплять штраф