Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем, або навіть є власниками транспортних засобів, є дуже важливе нагадування від співробітників Національної поліції України.
Так, через те, що в Україні збільшилася кількість дорожньо-транспортних пригод, поліція акцентує увагу водіїв на дотриманні правил дорожнього руху, особливо при перетині залізничних переїздів.
Нещодавно було опубліковано пам'ятку, спрямовану на підвищення безпеки на залізничних переїздах. Про це пише портал "Твоя машина".
Перетин залізничного переїзду заборонено у таких випадках:

Перетин залізничного переїзду заборонено
Перетин залізничного переїзду заборонено

Водії повинні зупинятися перед переїздом до будь-якої з перелічених вище ситуацій і продовжувати рух тільки після зникнення перешкод.

Залізничний переїзд - фото pdd.ua
Залізничний переїзд - фото pdd.ua

У разі, якщо водії проігнорують вимоги правил дорожнього руху щодо проїзду залізничних переїздів, на них можуть чекати різного роду обмеження в рамках ст. 123 КУпАП.
Йдеться про штраф до 850 гривень або відбування арешту строком від 7 до 10 діб. Також можна стати пішоходом на наступні 3 роки.
Нагадаємо, що в Україні штраф за п'яне керування становить 17 000 гривень плюс позбавлення прав терміном на один рік. За повторне порушення протягом року передбачено штраф 34 000 гривень.