Отримати штраф за порушення правил дорожнього руху може абсолютно кожен водій, навіть найдосвідченіший. Якщо неприємність трапилася, то не варто засмучуватися, адже можна сплатити лише половину виписаного штрафу. І це на законних умовах. Про це пише портал mashyna.

Нерідко водії, отримуючи штрафи, роблять типові помилки, через які втрачають гроші на рівному місці. Коли сталося так, що патрульний склав протокол і виписав штраф, слід пам'ятати про ст. 307 КУпАП.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Так, згідно із законодавством, половину адміністративного штрафу можна просто не платити. Однак отримати 50-відсоткову знижку можна лише за умови, що гроші вносяться на вказаний у постанові рахунок протягом 10 днів з моменту набрання рішенням законної сили.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Водночас водіям не варто ігнорувати штрафи. Прострочення оплати може коштувати досить дорого. Так, якщо не виплатити штраф у призначений строк, то матеріали за боржником можуть передати у виконавчу службу. Далі на майно боржника можуть накладатися арешти, зокрема, можуть заблокувати банківський рахунок.

Вже для закриття виконавчого провадження доведеться заплатити подвоєний штраф, а також виконавчі витрати та виконавчий збір.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні популярний штраф зросте у 20 разів: скільки доведеться віддати водіям.

Також наш портал інформував, в Україні зміниться вартість реєстрації авто: що чекати у 2024 році і як це позначиться на вашому бюджеті.

Крім того, ми писали, що потрібно знати при оформленні страховки на авто: адвокат пояснив важливий нюанс.