Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до водіння авто, є дуже важливі новини. Важливо знати, що українська поліція зупинила роботу авто-"фантомів", які на дорогах фіксували порушення правил дорожнього руху.

Про це стало відомо завдяки інформації від голови Національної поліції України Івана Виговського.

За його словами, роботу відеофіксації порушень правил дорожнього руху та камер відеоспостереження на початку війни керівництво поліції зупинило, бо міг бути витік інформації.

Фантоми, фото: вільне джерело
Фантоми, фото: вільне джерело

Також, коли співгромадяни почали масово на початку війни переміщатися, були б просто колосальні штрафи для них, тому було ухвалено рішення камери вимкнути.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

З минулого року їх поступово почали підключати знову, але не всі.

"Щодо "Фантомів", то вони почали працювати на початку 2022 року, десь місяць попрацювали, почалася війна, і ми зупинили цей проект. Нині ми не запускаємо їх, бо існує нормативна невизначеність. Коли стаціонарні камери фіксують порушення, то 10% від штрафів іде до бюджету тієї громади, на території якої вони встановлені. "Фантоми" не прив'язані до якоїсь території, і тут не погоджено питання, куди йтимуть кошти", - пояснив Виговський.

"фантоми" МВС
"фантоми" МВС

Він додав, що зараз відбувається процедура внесення змін до нормативних документів, щоб не прив'язувати їх до конкретної території.

Поки що автомобілі-"фантоми" не працюють і під час війни їх ніяк не використовують.

Нагадаємо, станеш пішоходом на 3 роки: для українських водіїв копи створили "заборонений" список.

Раніше повідомлялося, по той бік фронту його вже бояться: українці переробили BMW у РСЗВ, найпотужніші кадри.

Також, військкоми масово перевіряють чоловіків у громадському транспорті – перевізники не хочуть виїжджати на маршрути.