В Україні в останні роки набула популярності практика ввезення автомобілів з-за кордону. Дешеві та надійні машини з пробігом залучають українських автолюбителів, які часто не підозрюють про певні підводні камені таких покупок.

Зокрема, автомобілем із США можна побачити червоні покажчики поворотів, що суперечить українським правилам дорожнього руху. З 2017 року у нас діє норма, згідно з якою такі сигнали мають бути лише жовтого кольору. Саме цей колір є попереджувальним знаком і краще помітний на дорозі.

Авто з США, фото: automoto-guide
Авто з США, фото: automoto-guide

Ті, хто ігнорує цю вимогу, можуть серйозно постраждати. Адже поліцейські мають право зупинити автомобіль із "неправильними" поворотниками та оштрафувати водія на 510 гривень (ч. 2 ст. 122 КУпАП).

Отже, наявність червоних "поворотників" може спричинити зупинку поліцією та накладення штрафу. Тому перевірка та при необхідності заміна сигналів повороту відповідно до стандартів допоможе уникнути зайвих витрат та підвищити безпеку на дорогах.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Авто з США, фото: automoto-guide
Авто з США, фото: automoto-guide

Адже це невеликий, на перший погляд, нюанс може обійтися українцям, які ввозять авто зі США, у хоч і не велику, але неприємну суму. Тож краще бути уважними і одразу привести імпортне авто у відповідність до вимог українського законодавства.

Нагадаємо, в Українипопулярний штраф зросте в 20 разів: скільки доведеться віддати водіям

Як повідомляв "Знай.uа", епоха солярки закінчується? В Україні вводять жорсткі обмеження для дизельних авто

Знай.uа писав, в Українізміниться вартість реєстрації авто: що чекати у 2024 році і як це позначиться на вашому бюджеті