Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Фахівці з безпечного водіння нагадують про норми законодавства щодо тонування вікон транспортних засобів.

Важливо знати, що вікна повинні зберігати прозорість та видимість, а будь-яка форма тонування дзеркал заборонена. Про це пише "Автотема".

Тонування вікон, скріншот: YouTube
Тонування вікон, скріншот: YouTube

Відповідно до Правил дорожнього руху (п. 31.4.7), категорично забороняється експлуатація транспортного засобу з покриттям скла, що перешкоджає видимості водія або погіршує його прозорість. Порушення цього правила вперше спричиняє накладення штрафу у розмірі 340 грн (ч. 1 ст. 121 КУпАП).

Повторне порушення протягом року може призвести до серйозніших наслідків, таких як заборона керування транспортним засобом на строк від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб (ч. 4 ст. 121).

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам 2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Авто, фото: Unian
Авто, фото: Unian

Штрафи залежать від ступеня тонування, причому вони накладаються за світлопропускання нижче 75% для лобового скла та нижче 70% для решти скла.

Ці штрафи можуть бути застосовані лише в тому випадку, якщо патрульний може продемонструвати зниження світлопропускання за допомогою спеціального приладу, а не лише за візуальною оцінкою.

Щоб уникнути будь-яких проблем, водії, які обирають тоновані шибки, повинні отримати сертифікат світлопропускання на сертифікованій станції технічного обслуговування. Цей документ є доказом відповідності стандартам і допоможе уникнути непорозумінь з правоохоронними органами.

Нагадаємо, доведеться включити всю увагу: хто з українських водіїв "потрапить" на 290 тисяч штрафу.

Раніше повідомлялося, не дайте перекупам вас обдурити: ця деталь вказує на реальний вік та стан авто.

Також, ліки, які заборонено приймати українським водіям: найкращий з наслідків - штраф.