У соціальних мережах спливли дуже рідкісні кадри незвичайного "Запорожця", тільки його походження - країна Італія. Тут є навіть спеціальні "дитячі" двері, які відчиняються проти ходу авто. Таких авто залишилося дуже мало у наші дні, просто одиниці.

Автомобіль марки Fiat 600 було неймовірно популярно в Італії. Воно масово випускалося. Це був задньомоторний італійський автомобіль, що випускався з 1955 до 1969 року.

За цей час було випущено понад 2 мільйони копій, що зробило його справді масовим, причому не лише в Італії, пише Hyser.

"Запорожець" схожий на Fiat, скріншот: YouTube
"Запорожець" схожий на Fiat, скріншот: YouTube

Після такої популярності на Батьківщині це авто стали постачати і до інших країн. Періодично воно випускалося з новими модернізаціями, але все одно вони не були настільки глобальними. Хоча інженери працювали над тим, щоб зробити авто ще привабливішим для покупців.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

У 1960-х, 1970-х та 1980-х роках машина була дуже популярна в країнах Латинської Америки, особливо в Аргентині, де йому дали прізвисько "Фітіто" - зменшувальне від Fiat.

"Запорожець" схожий на Fiat, скріншот: YouTube
"Запорожець" схожий на Fiat, скріншот: YouTube

Швидше, незвичайною модернізацією цього авто стала модель під назвою Fiat 600 Weekend "due porte e mezzo", тобто. "дві з половиною двері". Справа в тому, що таке авто передбачало наявність над заднім колесом невеликих дверей, які відкривалися проти ходу авто. Вона була потрібна для того, щоб садити в машину дітей.

Зазначимо, що таке авто було випущено лише в одному екземплярі та в серійне виробництво не пущено.

Нагадаємо, міг стати бестселером: як виглядав конкурент "ГАЗелі" від ЗАЗу, який так і не виїхав на дороги.

Раніше повідомлялося, такі авто були поза законом: як виглядає перший кабріолет із "Запорожця".

Також, "Париж - Дакар" вже зачекався: у Дніпрі ентузіасти створили зі старого "Запорожця" ралійного монстра.