Український парламент готується до розгляду проекту закону №9564, спрямованого на посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Відомо, що в рамках цього законопроєкту планується запровадження нових норм для водіїв, що може призвести до застосування серйозних штрафів і навіть позбавлення прав водія у разі їх порушення.

Також відомо, що ініціатором цього законопроекту виступив голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Про це повідомляє портал Верховної Ради.

Автомобільний дрифт, скріншот: YouTube
Автомобільний дрифт, скріншот: YouTube

За інформацією, розміщеною на сайті Верховної Ради, документ перебував на розгляді у Комітеті з питань транспорту та інфраструктури із серпня. Законопроєкт був включений до порядку денного Ради наприкінці лютого і може бути розглянутий найближчим часом.

Головною метою проекту є вдосконалення адміністративної відповідальності за порушення правил керування чи експлуатації транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Законодавці мають намір внести корективи у поширену практику втручання у систему випуску вихлопних газів автомобілів, що призводить до збільшення рівня шуму від роботи двигунів.

Зокрема, так звані "прямоткові глушники", "подвійні спортивні системи" та інші технічні вироби, які не враховані в конструкції транспортних засобів та вироблені виробниками, розглядаються як фактори порушення тиші та спокою громадян, що викликає невдоволення суспільства.

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Відповідно до змін, передбачених законопроєктом, за порушення правил шумового режиму планується застосовувати штрафи та позбавлення прав.

Конкретно, за перше порушення передбачено штраф у розмірі 17 тисяч гривень, а за повторне – 34 тисячі гривень. Законопроєкт було внесено до порядку денного Ради наприкінці лютого, і очікується, що його розглянуть найближчим часом.

Нагадаємо, перетин кордону з домашніми вихованцями: документи, які потрібно зібрати господареві.

Раніше повідомлялося, що в мережі б'ють на сполох через провальні «експерименти» Жумадилова, який зриває постачання їжі для ЗСУ.

Також, українці можуть не сплачувати штрафи за перевищення швидкості: що відомо.