Насправді це чиста правда – Україна сповнена талановитих людей із абсолютно різних сфер діяльності. Одним із них є стиліст Яків Савчик – творець десяти вишуканих кабріолетів Hispano-Suiza J12 1936 року випуску.

Одна з рідкісних моделей Hispano-Suiza J12 1936 була виставлена ​​на аукціоні Gooding&Company в США. Очікується, що кабріолет буде продано за суму від 2,5 до 3,5 мільйонів доларів. Наразі 3,5 млн "зелених" = приблизно 137 млн ​​грн.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу Hyser.

Hispano-Suiza J12 1936, фото:  Instagram
Hispano-Suiza J12 1936, фото: Instagram

Висока ціна пояснюється надзвичайною рідкістю цієї моделі – всього було випущено 120 розкішних автомобілів Hispano-Suiza J12, з яких лише 10 були кабріолетами, з елегантним кузовом, розробленим дизайнером українського походження, Жаком Савчиком.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Жак, або Яків, Савчик (справжнє прізвище – Савчук), переїхав із батьками з України до Франції наприкінці ХІХ століття. У 1905 році Савчик, у віці 25 років, заснував кузовне ательє в одному з передмість Парижа, змінивши ім'я та прізвище по-французькому звичаю.

Hispano-Suiza J12 1936, фото:  Instagram
Hispano-Suiza J12 1936, фото: Instagram

У своєму ательє Яків Савчик створював кузови ексклюзивного дизайну на індивідуальні замовлення. Він працював із престижними марками автомобілів, такими як Mercedes-Benz, Bentley, Rolls-Royce, Delahaye, Talbot-Lago, Pegaso. Проте найбільш продуктивне співробітництво Савчика було з компанією Hispano-Suiza.

Хоча більшість творінь Савчика були авангардними та химерними, кабріолет J12 відрізняється витонченим дизайном з плавними лініями кузова та багатою обробкою хромом. Внутрішній салон кабріолету був оброблений якісною шкірою та деревом, створюючи атмосферу розкоші та елегантності.

Hispano-Suiza J12 1936, фото: Instagram
Hispano-Suiza J12 1936, фото: Instagram

Hispano-Suiza J12 оснащений потужним 11,3-літровим двигуном V12, який розвиває потужність аж до 250 кінських сил. Автомобіль може розвивати швидкість до 150 кілометрів на годину.

Кабріолет Hispano-Suiza J12 був повністю відновлений і у 2012 році отримав престижну нагороду Гран-прі на ретро-авто конкурсі у Пеббл-Біч (США). Це підтверджує не лише його винятковість та рідкість, а й високу цінність у колекційних колах.

Таким чином, розкішний кабріолет Hispano-Suiza J12 1936 року з елегантним дизайном, створеним Яковом Савчиком, є справжнім раритетом автомобільної історії, готовим завоювати увагу колекціонерів та поціновувачів класичних автомобілів на аукціоні Gooding&Company.

Нагадаємо, сафарі почалося: за кордоном засвітився "Запорожець", який їздить пісками, немов рідний.

Раніше повідомлялося, що ще не літо, а вже спека: водіїв попередили на рахунок перегріву двигуна, що потрібно зробити обов'язково.

Також, латали всім, чим бачили: унікальна Mazda "Франкенштейн", яка жодного разу рятувала бійців ЗСУ.