Компанія KleinVision зробила великий крок у майбутнє та організувала перший пасажирський політ на своєму літаючому автомобілі AirCar. Цікавим є те, що головним пасажиром став легендарний французький композитор Жан-Мішель Жарру.

Зі швидкістю від 200 до 250 км/год цей дивовижний гібрид автомобіля та літака вже привертає увагу. Найбільший режим польоту дозволяє AirCar досягати швидкості до 290 км/год та підніматися на висоту до 5,4 км.

Перша літаюча машина злетіла в небо / фото: скріншот Youtube
Перша літаюча машина злетіла в небо / фото: скріншот Youtube

Особливо примітно, що компанія KleinVision представляла AirCar, ніби продає його не просто Жарру, а потенційному клієнту, що викликало здивування, враховуючи, що звичайній людині ціна $500 000 може здатися завищеною.

AirCar пропонує зручність використання як на дорогах, так і повітря. Завдяки допуску до експлуатації на дорогах загального користування та польотному сертифікату літального апарату, автомобіль, що літає, вимагає всього 90 секунд для підготовки "вгору".

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

І важливо сказати, що водієві для поїздки автотрасою потрібне тільки посвідчення водія категорії В, у той час як для польотів потрібне проходження курсів підготовки пілотів малої авіації.

Перша літаюча машина злетіла в небо / фото: скріншот Youtube
Перша літаюча машина злетіла в небо / фото: скріншот Youtube

AirCar є одним з перших автомобілів з офіційним сертифікатом придатності до польотів, здатним долати до 1000 км в режимі польоту і проїжджати більше 500 км на землі.

Тому не дивно, що до 2026 року AirCar може з'явитися на ринках багатьох європейських країн і навіть азіатських, подарувавши кожному можливість поринути у майбутнє вже сьогодні.

Нагадаємо, бензин по 60? Кожна нова гривня курсу підвищуватиме ціну палива

Раніше ми писали про одинаків у цьому світі: українцям показали унікальний "Запорожець" з мотором Renault

Читайте також: чому краще не їсти банани перед тим, як сісти за кермо: штраф не змусить себе чекати