У Румунії вже встигли презентувати перший електромобіль Dacia Duster. Це авто отримало двигун від Nissan Leaf і батарею від Volkswagen ID.3. До того ж, кросовер тюнінгували — встановили обваження, великі колеса та спортивні крісла.

Кросовер створювали протягом двох років та витратили на проект 150 000 євро. Про це повідомляє сайт EV Market.

Електричний Duster, скріншот: YouTube
Електричний Duster, скріншот: YouTube

Незвичайний тюнінг Duster виконала румунська компанія Metalplast. За основу взяли дизельну модель другого покоління.

Замість 1,5-літрового турбодизеля під капот Dacia Duster встановили 218-сильний електромотор від топового Nissan Leaf, проте потужність його обмежили на 130 л. с. Маса кросовера зросла до 1700 кг, а розгін до сотні займає 11 с.

Популярні новини зараз
Комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90% ТЦК заганяють українців у боргову петлю – адвокат розповів про підступну схему Зірки зійшлися: цим знакам Зодіаку червень принесе здійснення найзаповітніших мрій Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла
Показати ще

Електричний Duster, скріншот: YouTube
Електричний Duster, скріншот: YouTube

Акумуляторну батарею ємністю 55 кВт∙год запозичили у Volkswagen ID.3. Запас ходу електрокара складає 350 км. Підтримується заряджання змінним струмом потужністю до 22 кВт. Крім того, встановлена ​​пневмопідвіска.

Dacia Duster занижений, отримав заглушку замість решітки радіатора та обважування, а його крила розширені, щоб вмістити 21-дюймові колеса. Ззаду додали збільшений спойлер та дифузор. У салоні встановлені спортивні передні крісла та кермо-штурвал із карбоном на обід, а замість задніх сидінь з'явився каркас безпеки.

Нагадаємо, Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду.

Раніше повідомлялося, що встиг у кіно знятися: таким був перший люксовий автобус ЛАЗ "Україна" з космічним дизайном.

Також, у мережі спливли рідкісні кадри легендарного "горбатого" Запорожця: є одна цікава деталь.