Коли ваша автівка вже не може служити вам, через вік, пошкодження або інші причини, "списання" її може бути необхідним кроком. Цей процес вимагає подання певних документів і звернення до відповідних установ.

Як це зробити та які кроки потрібно виконати. Спочатку треба звернутись до місцевого сервісного центру МВС або ЦНАПу. Вони допоможуть у цьому процесі.

документи, фото Pxhere
документи, фото Pxhere

Підготуйте документи:

  1. Заява (її ви заповните на місці).
  2. Документ, що підтверджує вашу особу.
  3. Якщо ви надаєте доручення представнику, потрібна нотаріально посвідчена довіреність.
  4. Реєстраційний номер облікової картки платника податків.
  5. Технічний паспорт авто (якщо у вас є).
  6. Номерні знаки (якщо вони ще з вами).

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Гроші змусять повернути державі: українців попередили Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Якщо ви представник юридичної особи, вам також знадобляться додаткові документи, як акт розслідування та копія рішення власника. Якщо номерні знаки або техпаспорт вкрадені, вам потрібно мати документи від поліції про це.

Послуга надається безкоштовно та зазвичай обробляється протягом одного робочого дня. Важливо пам'ятати, що після вибракування авто відновлення його реєстрації буде неможливе.

Нагадаємо, це важливе правило для всіх водіїв: якщо вас зупинила поліція, не робіть такого із документами

Вам буде цікаво дізнатися автомобілісти тимчасово втратять дві послуги у додатку 'Дія'"

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні власники авто з ГБО під загрозою втрати прав: чому не вийде "зекономити"