Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Серед українських водіїв зазвичай є певні "жорстки", які нібито дають можливість обмінюватися інформацією під час водіння авто.

Однак варто бути обережним, адже деякі начебто безневинні сигнали можуть призвести до небажаних наслідків.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від експертів порталу "Твоя машина".

Жести водія, скріншот: YouTube
Жести водія, скріншот: YouTube

В Україні не рідкість, коли водії дякують чи вітаються, піднімаючи руку з розкритою долонею. Проте, на відміну нашої країни, у Британії такі жести може бути визнані порушенням.

Популярні новини зараз
Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Місцеві правила дорожнього руху вимагають, щоб водії завжди трималися за кермо двома руками, забезпечуючи цим надійний контроль за транспортним засобом.

Якщо поліція зауважить, що водій підняв руку під час їзди, навіть якщо це було зроблено для того, щоб висловити комусь свою подяку, це може бути оцінене як порушення.

Жести водія, скріншот: YouTube
Жести водія, скріншот: YouTube

У разі недотримання правила тримання за кермо двома руками водії у Великій Британії можуть зіштовхнутися зі штрафом у розмірі 100 фунтів стерлінгів, що еквівалентно приблизно 5000 гривень.

Якщо ж випадок дійде до суду, то штраф може зрости значно більше. Додатково, за це порушення водій ризикує отримати три штрафні бали.

Нагадаємо, українців засмутили прогнозом щодо відключення світла.

Раніше повідомлялося, що це важливе правило для всіх водіїв: якщо вас зупинила поліція, не робіть такого з документами.

Також, в Україні власники авто із ГБО під загрозою втрати прав: чому не вдасться "заощадити".