За словами водіїв, з кожним роком дедалі більше "любителів" прижиматися ззаду на дорозі. В основному йдеться про хуліганів, адже рідко хто з адекватних водіїв надходитиме таким чином, створюючи зайві перешкоди.

При цьому на практиці є досить дієві способи осадити запал нахабників, не вдаючись до різких дій.

Про це в деталях розповів один із українських автоблогерів, який часто ділиться порадами у соціальних мережах.

"Паровозик" з авто, скріншот: YouTube
"Паровозик" з авто, скріншот: YouTube

Автолюбителі-початківці в цьому випадку часто не розуміють, як знайти управу на колег, які тиснуться позаду і вимагають поступитися їм дорогу. Насправді все досить просто і велосипед при цьому винаходити не потрібно.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Будь-який навіть найзапекліший лихач переживає за власне здоров'я та збереження свого майна. Отже, він зробить все необхідне, щоб уникнути зайвих фінансових витрат та проблем. До речі, саме на це і робиться основний наголос.

Автомобілі, скріншот: Unian
Автомобілі, скріншот: Unian

Отже, якщо автолюбителю вкотре довелося на дорозі зустріти неадекватного колегу, який сильно поспішає, але пропустити його немає можливості, слід подати цій людині сигнал про те, щоб той на своїй машині дотримувався дистанції. Немає необхідності в цьому випадку різко бити по гальмах.

Тим більше, що подібне загрожує негативними наслідками та визнанням винуватцем дорожньо-транспортної пригоди, що виникла через екстрене уповільнення.

Автомобілі, фото: Unian
Автомобілі, фото: Unian

У цій ситуації потрібно лише торкнутися педалі гальма, щоб уповільнення автомобіля не почалося, але при цьому спрацювали стоп-сигнали. Якщо ззаду виявиться лихач з досвідом, то для нього цей сигнал стане підставою для збільшення дистанції до того моменту, поки не з'явиться можливість виконати обгін або випередження.

Однак це працює лише з адекватними людьми, які не перший рік за кермом і вже встигли навчитися невербальному спілкуванню автомобілістів за допомогою різноманітних сигналів.

Якщо ж за кермом автомобіля, що рухається ззаду, виявляється людина, яка не розуміє тонких натяків, їй доведеться донести свою думку більш дієвим способом. У цьому випадку діяти потрібно також за допомогою стоп-сигналів, впливаючи на гальмо педаль кілька разів поспіль короткочасними натисканнями. Таким чином, ліхтарі на машині почнуть блимати, і людина, що рухається ззаду, швидше за все, зрозуміє, чого від нього намагаються добитися.

Є ще один дієвий метод пояснити некультурному колезі, що автомобілісту така поведінка неприємна. Йдеться про практично повне уповільнення ТЗ до мінімальної швидкості.

Єдиний нюанс, який потрібно брати до уваги в цьому випадку, - це ризик спровокувати дорожньо-транспортну пригоду. Саме тому зайвий раз займатися таким навчанням на дорозі не слід, оскільки позаду зухвальця можуть пересуватися інші цілком адекватні та порядні водії.

Нагадаємо, все одно доведеться йти до ТЦК: українцям пояснили важливий нюанс.

Раніше повідомлялося, що це важливе правило для всіх водіїв: якщо вас зупинила поліція, не робіть такого з документами.

Також, коливання цін на автогаз: АЗС панікують, водії радіють.