На звичайних губках і ганчірках залишаються пил і пісок, що покриває машину подряпинами та павутинками.

Щоб правильно помити кузов авто, потрібно використовувати пористі губки та рушники з мікрофібри з великим ворсом, щоб уникнути пошкодження та уникнути грибка та плісняви.

Помити авто. Фото: Youtube
Помити авто. Фото: Youtube

Після миття простими губками автомобіль перестає блищати. Краще замінити їх на комірчасту губку під час миття і витирати мікрофіброю з ворсом близько 8 мм.

Щоб прибрати вологу з кузова, потрібно покласти рушник з мікрофібри на авто і тягнути його за край, не притискаючи до кузова. Якщо він покритий декоративною або захисною плівкою, то подавати струмінь води необхідно на відстані не менше 50 см. В іншому випадку плівка порветься.

Популярні новини зараз
Блокпости на вулицях, доставка у "бусиках" та візит за адресою: як зміниться мобілізація після 16 липня Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК
Показати ще

Помити авто. Фото: Youtube
Помити авто. Фото: Youtube

У той же час наносити шампунь після того, як автомобіль, що сполоснувся, є помилкою. Адже після його змиття бруд залишається на кузові машини.

Також експерти радять, щоб автомобіль блищав, а лак на ньому не дряпався, потрібно або раз на рік-два полірувати машину, або постійно тримати її в захисті поліролей. Рідка поліроль після миття мало що дає, а тверду потрібно наносити досить часто приблизно раз на місяць.

Нагадаємо, що колеса блищатимуть: секретний лайфхак для водіїв – мийте тільки так.

Раніше ми повідомляли, що експерт пояснив, чому краще не заправлятися на "дешевих" заправках: тільки гірше зробите.

Також стало відомо, що не лише штраф, а й інші проблеми: українських водіїв попередили про важливе правило. Сам собою штраф не несе серйозної загрози вашому гаманцю.