Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які й дня не можуть провести без чогось новенького з дивовижного автосвіту, є цікаві новини. Так, у мережі з'явилися знімки "батька" легендарного радянського авто.

Справа в тому, що було виявлено одну з перших моделей Запорожця, яка дуже відрізняється від своїх "нащадків".

Про це авто пишуть такі ж автолюбителі, як і ми, на порталі Hyser.

Авто "Білка", скріншот: YouTube
Авто "Білка", скріншот: YouTube

Напевно, кожен упевнений, що весь цей час було вивчено практично весь радянський автопром. Проте все насправді далеко не так, бо навіть найдосвідченіші автомобілісти могли навіть і не підозрювати про таку модель Запорожця, як НАМІ-А50, яку прозвали «Білкою».

Популярні новини зараз
Ухилянтів готують до тюремних нар: судді дадуть жорсткий термін Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду
Показати ще

Справа в тому, що перед тим, як було випущено знаменитого «горбатого» Запорожця ЗАЗ-965, було зроблено такий екземпляр, як «Білка». Так, перші НАМІ-А50 випускалися у 1955-1956 роках, а кузов від ЗАЗ-965 з'явився лише у 1960 році.

Якщо звернути увагу на НАМІ-А50, то можна здивуватися, оскільки його дизайн досить незвичайний, як для Запорожця. Багато людей, які вперше бачать цей екземпляр, з трудом можуть утриматися від посмішки.

Авто "Білка", скріншот: YouTube
Авто "Білка", скріншот: YouTube

«Білка» має 3-ступінчасту коробку передач та модифікований двигун від мотоцикла. Однак це не заважало цьому автомобілю розганятися до 80 кілометрів на годину.

Через деякий час було прийнято рішення не випускати такий проект, тому що він має безліч недоліків.

Нагадаємо, Lamborghini, розкіш, 500 "конячок" і навіть V6: найкрутіші варіанти тюнінгу рідного Lanos.

Раніше повідомлялося, краще, ніж Volvo: розкішний седан від ЗАЗ, який "поради" заборонили збирати.

Також, мрія з NFS всіх хлопчиків за 30: у Києві помітили легендарний спорткар BMW.