Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які й дня не можуть спокійно прожити без чогось новенького з великого та дивовижного світу автотехніки, ми маємо дуже цікаву історію про один мініатюрний транспорт.

Так, у Великій Британії помітили справжній раритет — мініатюрний Peel P50. Це найменший автомобіль у світі. Одномісний Peel P50 досягає всього 137 см завдовжки і важить лише 59 кг. До наших днів збереглося лише 30 таких автомобілів.

Про це стало відомо завдяки новій інформації від британського видання Express.

Peel P50, скріншот: Reddit
Peel P50, скріншот: Reddit

За словами автора фото, Peel P50 сфотографували на вулиці з великим трафіком, тобто він дістався туди самостійно. Це справді раритет, адже у наші дні залишилося на ходу лише 30 таких авто. До речі, інший Peel P50 встановили біля одного з ресторанів Львова, проте він не спроможний їздити.

Популярні новини зараз
Ще і не почали відпочивати: школярам доведеться сісти за парти вже через місяць і навчатись по суботах "Мені пох*й, хто там воював - здохніть всі": в Одесі неадекватний фітнес-тренер накинувся на військових Жителі трьох областей зможуть не платити за газ цієї зими: кому допоможуть Можливо, це другий шанс: українським абітурієнтам змінили результати НМТ - остаточні бали можуть здивувати
Показати ще

Peel P50, скріншот: Reddit
Peel P50, скріншот: Reddit

Всього з 1962 по 1965 підприємство на британському острові Мен виготовило всього 50 Peel P50 і зараз це справжній раритет. 2022 року такий автомобіль продали на аукціоні за 111 000 фунтів стерлінгів ($140 000). Цікаво, що новим він коштував лише 199 фунтів стерлінгів.

Peel P50 досягає всього 137 см завдовжки і 99 см завширшки, а його маса - всього 59 кг. У 2010 році він потрапив до Книги рекордів Гіннесса, як найменше серійне авто всіх часів та народів.

Peel P50 розрахований на одну особу та невеликий багаж. Скромний 49-кубовий двигун на 4,2 л. с. розганяє його до 61 км/год. Цікаво, що задньої передачі в авто немає, але є ручка, щоб тягнути його самостійно.

Нагадаємо, тисячі водіїв під загрозою штрафу в 425 гривень: радять придивитися до прав.

Раніше повідомлялося, скандал із Остапчуком у ТЦК: Байда розповів про привілеї телезірки.

Також, українцям буде складніше переоформити авто: що зміниться.