В Україні планують поновити закон про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів. Передбачається, що буде запроваджено нову модель ринку ОСЦПВ, яка відповідає стандартам ЄС, куди незабаром вступить і Україна. Що чекає на водіїв і коли почнуть діяти нововведення, повідомляє "24 канал".

Так, нові стандарти мають набути чинності вже з 1 січня 2024 року. Зазначається, що протягом семи років в Україні підвищуватимуться максимальні розміри страхової виплати, доки вона не досягне європейського рівня. Це необхідно, щоб посилити рівень захисту потерпілих у ДТП.

Водій, скріншот: YouTube
Водій, скріншот: YouTube

За новими правилами, у разі пошкодження транспортного засобу страхова виплата розраховуватиметься без урахування зносу та вартості складових деталей, що гарантує повне покриття витрат на ремонт машини.

Серед іншого, відомо, що вартість страхових полісів формуватимуть за європейськими стандартами, тобто чинне державне регулювання цін буде скасовано. Нові стандарти припускають, що при розрахунку братиметься до уваги досвід водія, тобто чи потрапляв він у ДТП тощо.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Водночас планується перехід на електронний формат полісів та скасування максимального розміру страхової виплати при оформленні документації про аварію через європротокол.

Раніше портал Знай повідомляв техогляд в Україні: водії побачили список обов'язкової перевірки, такого ще не було.

Також наш портал інформував, від 510 до 8500 гривень: штрафи, які українському водієві доведеться платити за пасажирів.

Крім того, ми писали ринок палива в Україні: експерт оцінив ймовірність дефіциту і подорожчання бензину.