З'явилася ініціатива запровадити обов'язкову заміну літньої гуми на зимову та навпаки – у Верховній Раді України було зареєстровано законопроект№8369.

Його відправили на доопрацювання, але водіям уже слід знати, яких змін очікувати. За даними, опублікованими на сайті ВРУ, законопроект передбачає заборону використання літньої гуми з 1 листопада по 31 березня.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

У цей період буде дозволено використовувати лише зимові чи всесезонні шини для автомобілів вагою до 3,5 тонни категорії "В". Проте для вантажівок таких альтернатив немає. Якщо законопроект буде ухвалено, КУпАП (Кодекс України про адміністративні правопорушення) буде доповнено новим штрафом у розмірі 340 гривень за порушення правил зміни гуми.

Автори законопроекту (Максим Єфімов, Олександр Юрченко, Антоніна Славицька, Євген Яковенко, Валерій Гнатенко) наголошують, що саме на пізню осінь та ранню зиму припадає пік аварій. Крім того, запровадження такого правила наблизить ПДР України до європейського рівня.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Проект закону перебуває на доопрацюванні, оскільки не містить фінансово-економічних розрахунків та обґрунтувань. Однак якщо законопроект буде ухвалено, це може сприяти підвищенню безпеки дорожнього руху в Україні.

Законопроект №8369, скріншот: w1.c1.rada.gov.ua
Законопроект №8369, скріншот: w1.c1.rada.gov.ua

Нагадаємо, оскаржити практичний іспит у сервісному центрі МВС реально: інструкція

Як повідомляв "Знай.uа", в салоні авто захочеться жити: як позбутися неприємних запахів

Знай.ua писав, привід заправити повний бак: в Україні впали ціни на бензин і дизель