Для всіх наших читачів, які мають відношення до керування автомобілем, є кілька важливих новин. Важливо знати, що в Україні процедура перевірки водія на алкогольне чи інше сп'яніння суттєво змінилася.

Тепер дана перевірка проходитиме за допомогою камер відеофіксації, а якщо їх не виявиться на місці, то копам доведеться шукати свідків.

Про це стало відомо завдяки повідомленню представника українського уряду в парламенті Тараса Мельничука.

Перевірка документів, скріншот: YouTube
Перевірка документів, скріншот: YouTube

За його словами, зміни відносяться не лише до перевірки на алкогольне сп'яніння, а й на наркотичне та інші види, а також вплив окремих лікарських засобів, які знижують швидкість реакції.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Тепер весь процес перевірки має бути зафіксований за допомогою камери. У разі, коли це неможливо, тоді огляд водія повинен проводитися в присутності двох свідків. У разі адміністративного порушення відеозапис додається до протоколу.

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Розміри штрафів

З весни 2021 року штрафи за такі порушення помітно підвищили і взагалі можна залишитися без прав чи автомобіля. У разі першої зупинки водія у нетверезому стані – штраф 17 тис. грн та позбавлення прав на 1 рік. Якщо вдруге – штраф 34 тис. та позбавлення прав на 3 роки.

Якщо порушити двічі на рік, то доведеться попрощатися з автомобілем, посидіти за ґратами 15 діб та сплатити штраф у 51 тис. грн. На додаток до цього, заборона на керування транспортним засобом буде цілих 10 років.

Нагадаємо, коли можна не платити штраф за порушення швидкості: "лазівка", про яку знають не всі водії.

Раніше повідомлялося, що в Україні змінився найважливіший дорожній знак - водіям не можна не знати.

Також, ціни на автогаз продовжують впевнено падати: які АЗС продають паливо найдешевше.