З початку 2023 року цінники на пальне в Україні стабільно знижувалися, незважаючи на ембарго на російську нафту. Експерти розповіли, як може змінитися ситуація з настанням весни та посівної кампанії.

На думку члена Експертної ради Міністерства енергетики Геннадія Рябцева, запасів палива зараз достатньо, щоб покривати необхідний попит, тому немає жодних підстав говорити про підвищення цін на АЗС.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Ресурсу поки що достатньо для задоволення всіх потреб споживачів. Постачання, що переривалися внаслідок ракетного обстрілу та перерв в енергопостачанні, які призводили до черги на пунктах пропуску, відновилися. Тому доти, доки не фіксуватиметься різке зростання попиту, ціни зберігатимуться Геннадій Рябцев

Також позитивними прогнозами ділиться Директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн, наголошуючи, що Україна накопичила багато запасів, тож зростання цін цієї весни не передбачається. Навпаки, є всі шанси, що цінники продовжуватимуть падати.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Ми дуже добре заходимо цієї весни, з великими запасами. Я не виключаю, що ціна може й надалі падати Сергій Куюн

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українські АЗС перерахували вартість бензину, дизеля та автогазу: що буде з цінами далі.

Також наш портал інформував, що 7 років без прав та 40 тисяч штрафу: "хитрих" водіїв попередили, що в Україні заборонено так робити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, вже скоро в Україні зміняться ціни на пальне: чи вистачить запасів і що чекає на водіїв на АЗС.