Останні роки боротьба за екологію виходить на перший план, а от попит на кросовери та позашляховики (SUV) у майбутньому може зовсім зникнути.

Такий розвиток подій цілком можливий, пише видання Motor1.com. Попри те, що у 2022 році на SUV припадало 45-46% світових продажів легкових автомобілів. Стрімкий ріст продажів відбувся у таких країнах, як Індія, Німеччина, Великобританія, Мексика, Індонезія, Туреччина, Малайзія, В’єтнам, Південна Африка, Таїланд та Філіппіни.

Автомобіль. Фото: Youtube
Автомобіль. Фото: Youtube

У США, другому за величиною ринку у світі, вона навпаки скоротилася на 7%, а в Китаї – на 2%.

Щодо Європи, то можна зробити висновки, спираючись на те, як влади країн в ЄС перейнялися екологією. Кросовери та позашляховики мають більшу масу та виділяють більше викидів CO2, ніж седани, компактвени та малолітражки. А позаяк Україна стрімко наближається до вступу в ЄС, такі ж правила можуть ввести і у нас.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Автомобілі класу SUV викидають у середньому 107,9 г вуглекислого газу на кілометр, тоді як у решти машин цей показник не перевищує 98-100,8 г/км.

На думку експертів, дотримуючись цього принципу, в деяких країнах можуть запровадити підвищений податок за токсичність і занадто велику масу авто, що згодом "вб'є" попит на кросовери, і позашляховики.

Нагадаємо, ми писали, що АЗС скоригували вартість автогазу: таких цін водії не бачили давно.

Як повідомляв "Знай.ua", що та як проконтролюють на обов'язковому техогляді: перевірки раз на півроку та 17 тисяч штрафу.

Також "Знай.ua" інформував, українським водіям готують "сюрприз" у вигляді нових штрафів: скільки і за що доведеться платити.