В Україні ухвалили закон, який спрощує встановлення та приєднання до мережі автозарядок.

Нові правила даватимуть змогу збільшувати кількість електромобілів та електробусів на дорогах у країні. Про це стало відомо з документу, який передбачає, зокрема, спрощені земельні вимоги щодо розміщення електрозарядних станцій.

Електрозаправка. Фото:  Youtube
Електрозаправка. Фото: Youtube

Також, закон дозволить спростити та здешевити під'єднання автозарядок до електромереж – без плати за потужність при під'єднанні до кінця 2024 року.

Дасть можливість встановлювати автозарядні станції для ОСББ у межах існуючої потужності та надаватиме пільгове (без плати за потужність) приєднання до мереж "Укренерго" energy storage до кінця 2024 року.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Важливим у законі є те, що він впроваджує заборону на автомобілі з двигунами внутрішнього згорання. Повна заборона на двигуни такого типу буде впроваджена з 2036 року. Винятками будуть двигуни, що працюють на водні або на метані.

Впровадження більш "чистих" автомобілів буде регулювати та корегувати місцева влада. Очікують, що з 2030 року вже 25% громадського транспорту складатимуть електробуси/водневі автобуси/метанові автобуси.

Адже спалювання бензинів та дизеля автомобілями є найбільшим джерелом шкідливих викидів у містах" — йдеться у законі.

Нагадаємо, ми писали, що популярний вид авто може зникнути з ринку, українцям таке теж загрожує: названа причина.

Як повідомляв "Знай.ua" ну не повинні українці мати авто: "слуги" вирішили не допомагати українцям ставати водіями.

Також "Знай.ua" інформував, жодного диму та крадіжки солярки: українських водіїв змусили їздити лише електричним транспортом.