Було дуже багато галасу, але за фактом – все виявилося пустушкою. Український парламент провалив багатообіцяючий проект закону, який стосувався спрощеної процедури щодо розмитнення автомобілів за допомогою програми "Дія".

Про це стало відомо завдяки заяві народного депутата України Ярослава Железняка для одного із телеканалів.

Розмитнення у "Дія", скріншот: YouTube
Розмитнення у "Дія", скріншот: YouTube

За словами народного депутата, за законопроект №7466 про розмитнення машин проголосувало лише 212 нардепів (при мінімально необхідних 226 для ухвалення закону).

Також не набрала голосів пропозиція щодо відправлення законопроекту на повторне перше голосування (217) та відправлення автору ініціативи (225).

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ярослав Железняк заявив, що не було жодного результативного голосування щодо дев'яти альтернативних законопроектів.

Розмитнення авто, autonews
Розмитнення авто, autonews

Нагадаємо також той факт, що представники українського парламенту виступають за те, щоб зберегти пільгове розмитнення авто. Однак є одна умова, і вона полягає в тому, що пільги повинні діяти тільки для авто, які працюватимуть на ЗСУ.

За інформацією українських чиновників, для розмитнення авто на потреби ЗСУ потрібне документальне підтвердження, що авто везуть саме військовим, інакше прикордонники не пропустять автомобіль в Україну.

Нагадаємо, де купити в Україні найдешевший автомобіль: список регіонів.

Раніше повідомлялося, кліпання "аварійкою": тепер за світлові сигнали можуть виписати чималий штраф.

Також, техогляд в Україні: водії побачили список обов'язкової перевірки, такого ще не було.