Чим краще водій слідкує за технічним станом авто, тим довше вона йому прослужить.

Українцям назвали декілька причин, чому авто може швидко вийти з ладу, та потребуватиме втручання СТО. Про це пише autotheme.info.

Не прогрівають автомобіль взимку і влітку

Прогрів двигуна важливий для його правильної роботи. Так само це впливає на роботу всіх вузлів в АКПП і двигуні. Це потрібно робити не тільки взимку, але і влітку, також не слід відразу ж піднімати обороти двигуна, коли починаєте рухатися.

Не заміняють масла у двигуні та коробці передач

Автовиробники рекомендують міняти масло у двигуні кожні 15 тисяч кілометрів, але насправді це потрібно робити куди частіше, особливо якщо машина експлуатується в місті.

Не змінюють антифриз

Охолоджуюча рідина в процесі експлуатації може втрачати свої властивості, особливо, якщо вона не змінювалася протягом 3-5 років і більше.Може з'явитися перегрів, а всередині мотора може утворитися корозія. Для запобігання — замінюйте раз на два роки антифриз.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Забувають перевіряти тиск в колесах

Потрібно регулярно раз на місяць перевіряти тиск в колесах, це забезпечить оптимальні показники витрати палива, комфортне керування автомобілем, та запобіже швидкому зносу протектора покришок.

Не оглядають автомобіль

Необхідно взяти собі за правило раз на пів року навідуватися в сервіс і проводити профілактичний огляд автомобіля на підйомнику. Адже куди простіше усунути різні несправності, як тільки вони з’явилися, ніж надалі міняти вже половину підвіски та не ремонтувати двигун.

Нагадаємо, ми писали, що популярний вид авто може зникнути з ринку, українцям таке теж загрожує: названа причина.

Як повідомляв "Знай.ua" українським водіям готують "сюрприз" у вигляді нових штрафів: скільки і за що доведеться платити.

Також "Знай.ua" інформував, про обов'язковий техогляд в Україні: скільки водіям доведеться заплатити за перевірку важливих деталей.