Наші читачі пам'ятають, що після скасування військового стану в Україні почне працювати процедура обов'язкового техогляду. Однак для деяких категорій транспортних засобів така процедура і зараз є актуальною. Давайте дізнаємося, скільки станом на кінець лютого - початок березня коштує техогляд.

Насамперед потрібно розуміти, що вартість техогляду залежить від типу та ваги авто.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

На даний момент цінова політика дуже різноманітна, але є чітке розуміння, що водіям чи власникам авто доведеться заплатити понад тисячу гривень.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Власнику легковика за ТО доведеться віддати 1120 гривень. Техогляд автобуса вагою понад 5 тонн коштуватиме 1 344 гривні. Вартість огляду вантажівки понад 12 тонн коштуватиме 1440 гривень.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

При цьому розцінки можуть відрізнятися, якщо на транспортному засобі встановлено газобалонне обладнання. Причина у тому, що його перевіряють окремо.

Ще один важливий нюанс, техогляд причепа теж входить до цієї процедури і по грошах забере стільки ж, як і перевірка легкового автомобіля – 1120 гривень. Якщо ж він важить понад 10 тонн – сума зросте до 1 322 гривень.

Нагадаємо, як українцям підготуватись до техогляду, щоб у майбутньому не мати проблем: самостійна перевірка.

Раніше повідомлялося, чи сильно багатими стали? Українським водіям приготували величезні штрафи, простіше купити самокат.

Також, електроніка, АКБ та розхідники: як правильно підготувати свою "ластівку" до весняних доріг.