Українців попередили про те, що в деяких регіонах країни продають бензин не найкращої якості, оскільки на ринку багато продукції місцевих міні-нафтопереробних заводів.

Постачання пального з Європи реалізовують у західних та південних регіонах, і якість там відповідна, а от у східних та центральних переважно можна зустріти продукти міні-НПЗ місцевого виробництва.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

Про це розповів засновник групи "Прайм" Дмитро Леушкін агентству УНІАН. Він зазначив, що такі заводи зараз активно працюють, частина з них існувала ще до війни, але нові також відкрилися. Вони переробляють сировину та реалізовують продукт на ринку.

Там, де продається європейське пальне високої якості, скоротилися його витрати та машини менше почали ламатися. Експерт порадив водіям переходити на газ, бо його не підробляють, як бензин.

"Всі, хто їздить на бензині, повинні переходити на газ, тому що з якістю бензину буде проблема. З бензином більше ризиків за якістю, ніж з дизелем. Машину в ідеалі треба переводити на газ, якого на ринку багато і він дешевий", - заявив Леушкін.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

За прогнозом експерта, автогаз коштуватиме від 45% до 60% від літра бензину. Витрати даного пального вищі на 10-15 відсотків, але обійдеться воно дешевше.

Нагадаємо, передавати на права кожні 5,10 та 15 років: до чого призведе перевипуск посвідчень

Раніше ми писали про те, що на українських дорогах "засвітилася" легендарна швидка

Як повідомляв Знай.ua, АЗС скоригували вартість автогазу: таких цін водії не бачили давно