Для всіх наших читачів, які мають пряме відношення до керування авто, є дуже важливі новини. Так, в українському парламенті нардепи зареєстрували проект закону, яким передбачається змінити умови переобладнання транспортного засобу для роботи на газовому моторному паливі чи альтернативних видах рідкого та газового палива.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на порталі українського парламенту.

Установка ГБО gbo-gas-service.
Установка ГБО gbo-gas-service.

Якщо пояснити простою мовою, то новий закон, якщо його ухвалять, має полегшити життя водіїв, які їздять авто з переобладнаною системою подачі палива. Зокрема, йдеться про ГБО.

За перше порушення водієві світить штраф у розмірі 170 гривень, а у разі повторного порушення протягом року – 340 гривень. Вирішувати, хто має рацію, а хто винен буде Нацполіція.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Автомобіль. Фото: Youtube
Автомобіль. Фото: Youtube

На даний момент перший штраф становить 340 гривень, а за повторне порушення передбачено позбавлення прав на керування транспортним засобом на строк від 3 до 6 місяців, з можливістю адміністративного арешту на строк до 10 діб.

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Автори законопроєкту пояснюють пом'якшення покарання тим, що оформлення дозвільних документів на переобладнання транспортного засобу пов'язане зі значними фінансовими витратами, і переслідуючи мету економії витрат на паливо, зазначені види газового палива обирають переважно неспроможні верстви населення, яким це не завжди по кишені.

Нагадаємо, фахівці назвали основні помилки, яких припускаються водії, і швидко "вбивають" авто.

Раніше повідомлялося, що на українських дорогах "засвітилася" легендарна швидка: надбудова від знаменитої Binz.

Також, популярний вид авто може зникнути з ринку, українцям таке теж загрожує: названа причина.